Opis
Stawiasz na połączenia, które pozwalają na ciekawe doznania smakowe? Zależy Ci na produktach w pełni naturalnych – bez konserwantów, barwników czy ulepszaczy? W takim razie musztarda daktylowa będzie strzałem w dziesiątkę! Subtelna słodycz daktyli łącząca się z naturalną goryczą gorczycy.. Czy istnieje lepsze połączenie? Nasza musztarda daktylowa sprawdzi się zarówno do potraw mięsnych, jak również sosów czy sałatek, dodając im nieco egzotycznego charakteru.
Skład
woda, gorczyca, daktyle, ocet jabłkowy, sól, przyprawy
Zastosowania
Musztardę daktylową można wykorzystać do mięs, wędlin, jako składnik sosów, dipów, a także do ryb. Ma lekko słodkawy smak i wyjątkowy aromat. Można jej używać także jako dodatek do kanapek.
Pytania i odpowiedzi
Czym wyróżnia się musztarda daktylowa?
Naturalnym składem, bez konserwantów, sztucznych barwników czy substancji słodzących. Musztarda daktylowa to połączenie wody, gorczycy, daktyli, octu jabłkowego i przypraw.
Czy musztarda w wersji słodkiej będzie dobra?
Słodkie daktyle z wytrawną gorczycą – połączenie na zasadzie kontrastu, które daje fenomenalny smak i aromat! Musztarda daktylowa z pewnością zaskakuje!
Ile kalorii ma musztarda daktylowa w 100g?
Wartość energetyczna musztardy daktylowej to 152 kcal na 100g.
Lonkowa –
Musztarda daktylowa- smak rewelacyjny, polecam, sami skosztujcie