Opis
Sos paprykowy Sosta jest wyjątkowo aromatyczny w smaku. Jego atutem jest naturalność i brak konserwantów w składzie. Jest to produkt stworzony na bazie sprawdzonych produktów. Prosty skład gwarantuje wiele wspaniałych korzyści.
– czerwona papryka jest bogatym źródłem witamin A, B6 oraz C. Zawiera w sobie mnóstwo składników mineralnych, a w szczególności potasu, magnezu, manganu i żelaza. Jest cennym antyoksydantem z racji wysokiej zawartości karotenoidów. Stanowi podstawę naszego sosu paprykowego.
– ekologiczny cukier trzcinowy jest naturalnym słodzikiem nieprzetworzonym chemicznie. Produkujemy go bez użycia pestycydów czy chemicznych nawozów, dzięki czemu jest w pełni bezpieczny dla zdrowia. To jemu nasz sos paprykowy zawdzięcza swoją słodycz,
– ekologiczny olej rzepakowy to bogactwo cennych składników odżywczych i fitosteroli.
– ekologiczny ocet jabłkowy doskonale wspomaga procesy trawienia, a do tego ma działanie antybakteryjne i przeciwwirusowe.
Nasz sos paprykowy to połączenie najlepszych składników, które z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym.
Skład
Papryka czerwona, ekologiczny cukier trzcinowy, ekologiczny olej rzepakowy, ekologiczny ocet jabłkowy, koncentrat pomidorowy, przyprawy
Zastosowania
Sos paprykowy Sosta idealnie sprawdzi się jako dodatek do wędlin, serów, mięsa. Podkreśli smak grillowanych potraw, makaronu czy nawet zwykłej kanapki. Możliwości jego zastosowania są nieograniczone!
Pytania i odpowiedzi
<ol></p>
Co w swoim składzie zawiera sos paprykowy Sosta?
Nasz sos paprykowy tworzymy na bazie naturalnych produktów. W składzie znajdziemy czerwoną paprykę, ekologiczny cukier trzcinowy, ekologiczny olej rzepakowy, ekologiczny ocet jabłkowy oraz przyprawy.
Jakie są zastosowania sosu paprykowego?
Sos paprykowy sprawdzi się jako dodatek do mięs, wędlin, serów, a także jako dodatek makaronu, sałatek czy kanapek.
Jakie właściwości ma sos paprykowy Sosta?
Sos paprykowy Sosta ma korzystne właściwości zdrowotne ze względu na wykorzystane do produkcji składniki. Czerwona papryka jest uważana za antyoksydant z racji wysokiej zawartości karotenoidów. Oznacza to, że jej regularne spożywanie opóźnia procesy starzenia. Ekologiczny olej rzepakowy to bogactwo cennych składników odżywczych i fitosteroli, które pomagają w obniżeniu poziomu cholesterolu we krwi. Ekologiczny ocet jabłkowy natomiast doskonale wspomaga procesy trawienia, reguluje poziom glukozy we krwi, a do tego ma działanie antybakteryjne i przeciwwirusowe.
Czy sos paprykowy Sosta zawiera w sobie konserwanty i ulepszacze?
Nie, do produkcji naszego sosu nie stosujemy żadnych ulepszaczy, konserwantów ani innych zbędnych dodatków.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.