Sezon grillowy w pełni. Słoneczne dni zachęcają do spędzania czasu na świeżym powietrzu i smakowania wyjątkowych specjałów kulinarnych. Wszyscy wiemy, że diabeł tkwi w szczegółach, a istotą dobrej kuchni są jej dodatki. Takim właśnie dodatkiem, idealnie nadającym się do grilla jest nasza musztarda z kolendrą.
Kolendra – odrobina egzotyki
Zastanawiasz się może, skąd w ogóle wziął się pomysł na nieoczywiste połączenie musztardy z kolendrą. Rzeczywiście, jest to duet nietypowy, ale nad wyraz udany. Musztarda w swoim smaku jest bardzo wyrazista, a jej właściwości potrafią zaskoczyć. Niejednokrotnie pisaliśmy już o tym, jak musztarda wpływa na nasze zdrowie i dlaczego warto ją spożywać. Doskonałe właściwości posiada też sama kolendra, działając odtruwająco, przeciwbakteryjnie, a do tego obniżając poziom złego cholesterolu. Teraz już wiesz, dlaczego połączyliśmy tradycyjny smak naturalnej musztardy z orientalnym smakiem aromatycznej kolendry. To po prostu musiało się udać!
Do czego wykorzystać musztardę z kolendrą?
Być może brakuje Ci pomysłu na wykorzystanie naszej musztardy z kolendrą. Jeśli tak, spieszymy z pomocą. Proponujemy Ci przepis na rewelacyjne udka z grilla z orientalną nutką kolendry.
Do przygotowania marynaty potrzebujesz:
– 1 łyżkę miodu
– 3 łyżki naszej musztardy z kolendrą
– 1 limonkę
– 2 łyżki sosu sojowego
– kawałek świeżego imbiru,
– 1 ząbek czosnku,
– 0,5 szklanki oleju słonecznikowego
Przygotowanie marynaty jest bardzo proste. Zacznij od sparzenia limonki i starcia jej skórki na tarce. Następnie wyciśnij sok z limonki, dodaj do niego obrany ząbek czosnku i drobno pokrojony imbir. Do całości dodaj sos sojowy i miód. Blenduj wszystko przez kilka minut, a następnie dodaj olej i musztardę z kolendrą. W tak przygotowanej marynacie zamocz udka na całą noc.
Efekt Cię zaskoczy! Udka wyjdą soczyste, aromatyczne i wyraziste w smaku. Musztarda z kolendrą doda im nieco oryginalnego smaku, a do tego zdrowego akcentu.
Musztarda z kolendrą pełna natury
Nasza musztarda z kolendrą to esencja smaku i najwyższej jakości. W składzie znajdują się tylko proste składniki, które doskonale znasz. Podstawą są oczywiście ziarna gorczycy, a do tego naturalny miód, woda, ocet jabłkowy oraz kolendra i inne przyprawy. Tak bogaty skład i bark jakichkolwiek ulepszaczy i konserwantów sprawia, że musztarda z kolendrą jest wyjątkowo korzystna dla naszego zdrowia, wspomaga trawienie, obniża poziom złego cholesterolu, a do tego pysznie smakuje! Po naturalną musztardę z kolendrą zapraszamy do naszego sklepu!