Opis
Ocet jabłkowy niefiltrowany – sięgnij po zdrowie!
Wzmocnienie organizmu i odporności, obniżenie cholesterolu i poziomu glukozy we krwi, pobudzenie trawienia, znajdujący zastosowanie w infekcjach bakteryjnych – ocet jabłkowy bio niepasteryzowany to naturalny probiotyk, który koniecznie powinien znaleźć się w Twojej kuchni! Ocet jabłkowy niefiltrowany polecany jest również w wielu różnych dietach – zmniejsza on poczucie głodu i dobrze wpływa na metabolizm. Oprócz tego ocet jabłkowy bio stosowany jest również w kosmetyce – do pielęgnacji włosów, w walce z trądzikiem czy też przebarwieniami, jak również w formie toniku czy kremu przeciwzmarszczkowego. W formie szamponu czy też odżywki do spłukania ocet jabłkowy niefiltrowany nie tylko zadba o zdrowy i błyszczący wygląd włosów, ale także sprawdzi się w roli pomocnika w walce z łupieżem. Nie zwlekaj więc ani chwili dłużej i kup ten cenny produkt, który pomoże Ci zadbać o swoje zdrowie i samopoczucie!
Co zawiera ocet jabłkowy bio niepasteryzowany?
Witaminy A,C,E, jak również z grupy B, kwasy octowe, aminokwasy, pektyny, polifenole, sód, potas, wapń, magnez, żelazo czy fosfor – niefiltrowany ocet jabłkowy to źródło cennych dla Twojego organizmu witamin i składników mineralnych. Na co jednak zwrócić uwagę podczas zakupu? Ocet jabłkowy bio powinien mieć mętną konsystencję i zawierać tzw. matkę octu – naturalny osad owocowy, który cechuje ocet jabłkowy niefiltrowany. To właśnie tego rodzaju ocet jest najbardziej wartościowy – matka octowa oznacza bowiem, że cały czas zachodzą w nim procesy fermentacji i jest on bogaty w kolonie probiotyczne bardzo cenne dla organizmu! Jeżeli więc szukasz pełnowartościowego octu jabłkowego bio, koniecznie zwróć uwagę podczas zakupu, aby był on produktem naturalnej fermentacji, niefiltrowany oraz niepasteryzowany – bez sztucznych dodatków czy konserwantów.
Jak należy stosować ocet jabłkowy bio niepasteryzowany?
Ocet jabłkowy niefiltrowany można zarówno pić, jak również dodawać do wielu potraw. Pamiętać należy jednak, aby nie spożywać go prosto z butelki – ocet jabłkowy bio posiada kwaśny odczyn, który może działać podrażniająco na przełyk oraz żołądek. Najlepiej więc ocet jabłkowy niefiltrowany rozcieńczyć z letnią wodą i pić przed posiłkiem. Oprócz tego ocet jabłkowy bio doskonale sprawdzi się jako dodatek do różnych potraw – dressingów, sałatek, przetworów czy też koktajli. Z powodzeniem wykorzystać można go również do przygotowania marynat czy też past kanapkowych. Ocet jabłkowy bio niepasteryzowany znajduje zastosowanie także w kosmetyce – dodaj go do relaksującej kąpieli bądź też rozcieńcz z wodą i nałóż na włosy. Zadziała on nie tylko wygładzająco, ale także pobudzi wydalanie toksyn, jak również będzie miał działanie przeciwzapalne. Ocet jabłkowy niefiltrowany może być również stosowany w formie toniku – w tym przypadku również należy rozcieńczyć go z wodą!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.